Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (2024)

Als je website niet laadt of als de responstijd traag is, kan je website down zijn. Herhaalde downtime kan je online aanwezigheid ernstig schaden.

Dus hoe controleer je of je website voor iedereen of alleen voor jou down is? Een online websitecheckertool geeft je statusupdates om je te helpen uitzoeken of je website down is. Met sommige online uptimemonitoring diensten kun je de downtime tracken om uit te zoeken of er een voortdurend probleem is met je website.

Leer hoe je kunt controleren of een website down is met 21 van de beste online tools van dit moment.

Denk je dat je website down is? Probeer deze 7 stappen

Je gaat naar een van je sociale netwerken voor een snelle controle van het aantal volgers, maar je kunt niet inloggen. Is de site down of is er iets mis aan jouw kant?

Hier zijn een paar stappen om te controleren of een website down is en je te helpen bij de diagnose waarom.

Stap 1: Ga naar een andere website en kijk of die ook down is. Als dat zo is, is de kans groot dat er een probleem is met je internet.

Stap 2: Gebruik een Virtual Private Network (VPN) om te controleren of deze websites ook op andere locaties down zijn. Zo niet, probeer dan je VPN opnieuw te configureren.

Stap 3: Als het geen VPN probleem is, controleer dan op (Hypertext Processor) PHP fouten. Als je een leeg scherm krijgt waar de content niet laadt, betekent dat meestal dat er een PHP probleem is. Als je niet weet hoe je kunt controleren of een website down is om PHP redenen, kun je deze handleiding volgen over hoe je je errorlogs kunt vinden.

Stap 4: Als je een Java gebruiker bent en je komt nog steeds nergens, dan moet je weten hoe je kunt controleren of een website down is in Java. Je hoeft alleen maar een pingtest uit te voeren.

Als je een IP adres pingt, stuur je er een ‘signaal’ naartoe. Als het IP adres antwoordt, weet je dat het werkt. Je zou snel meerdere reacties moeten krijgen, met een tijd naast elk antwoord. Deze tijden geven de latentie van de verbinding aan.

Stap 5: Nog steeds problemen? Gebruik een tool om de status van de website te controleren. Sommige websites hebben eigen tools die je meteen hun status vertellen, zoals de statuschecker van Kinsta.

Voor degenen die dat niet hebben, kijk in de onderstaande lijst naar de beste websitestatuscheckers en hoe je ze kunt gebruiken. Als ook de websitecheckertool niet laadt, is het duidelijk dat jij de bron van het probleem bent.

Stap 6: Het kan een Domain Name Server (DNS) probleem zijn, waarbij de browser moeite heeft om verbinding te maken met het internet.

Probeer te controleren dat:

 • Je internetverbinding werkt
 • Je browser up-to-date en correct geïnstalleerd is
 • Je DNS correct is geconfigureerd

Als je nog steeds een foutmelding ziet, ga dan naar deze handleiding over hoe je een DNS probleem kunt oplossen.

Stap 7: Als je de bron van je probleem nog niet hebt gevonden, zou je een onderhoudsfout kunnen hebben.

Als je een ‘gepland onderhoud’ bericht op je website ziet dat er niet hoort te zijn, dan zit je site misschien vast in de onderhoudsmodus. Dit is hoe je het oplost.

Zo controleer je of een website down is – 21 tools die je moet kennen

Een website die herhaaldelijk downtime ervaart zal een hoog bouncepercentage hebben. Niemand blijft op een website die niet werkt.

Hieronder staan 21 tools die je laten zien hoe je kunt controleren of een website down is voor iedereen of alleen voor jou.

1.Is It Down Right Now?

Is It Down Right Now? is een gratis websitedownchecker om de status van elke site te controleren.

Voer de URL in en klik op de knop “CHECK”.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (1)

De resultatenpagina geeft je de huidige status, responstijd en downtime informatie. Je ziet ook een handige grafiek van de downtime van de website, en instructies voor het oplossen van problemen om het probleem zelf op te lossen.

Als deze tool je bevalt, voeg dan de Website Status Checker Bookmarklet toe aan je bladwijzerbalk om de status van websites rechtstreeks vanuit je werkbalk op te zoeken.

2. Atatus

Atatus is een full-service SaaS suite om je applicaties, infrastructuur, logs, gebruikers en meer te monitoren.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (2)

Op de website vind je een gratis basic uptimechecker die je vertelt of je site up is en hoe snel hij reageert.

Voeg gewoon je URL toe in het vakje en klik op Test Now.

3. Montastic

Montastic is een gratis, open-source webstatuschecker. Als je op zoek bent naar een superbasic tool om snel de status van een website op te zoeken, dan is dit een goede keuze.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (3)

Je voegt simpelweg je domein toe en klikt op GO!

Je krijgt meteen een bericht terug dat de website in de lucht is of niet.

4.Down for Everyone or Just Me

Een andere gratis tool, Down for Everyone or Just Me, vertelt je of je de enige bent die downtime problemen ondervindt of dat iedereen een probleem heeft.

Typ gewoon je website in het URL vak en druk op de knopor just me?

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (4)

Er is ook een lijst met snelle links op de homepage om populaire sites te controleren voor bankieren, gamen, berichten, winkelen, enz. Je kunt ook belangrijke real-time updates zien over actuele storingen.

Als je je zorgen maakt over de status van je WordPress site, kun je met deze tool ook gratis prestatie- en beveiligingstests uitvoeren, maar dan moet je je wel aanmelden.

5. Host-Tracker

Host-Tracker is een full-service websitemonitoringsdienst.

Er is een gratis uptimetool die super eenvoudig te gebruiken is. Klik gewoon op de web(http) tab, voer je URL in het vakje in en klik op de knop Check.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (5)

Je ziet de status van de website en de responstijden op 50 servers verspreid over vijf continenten. Je kunt deze tool ook gebruiken om paginasnelheid, ping en trace te testen.

Als je je aanmeldt, profiteer je van 24-uursmonitoring en rapporten over uptime en responstijd, en van waarschuwingen voor onderhoud en databasemonitoring.

6. uptrends

Hoewel het hoofdproduct van uptrends een betaalde suite van automatische prestatietests en monitoringtools is, biedt het ook een gratis website-uptimetest.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (6)

Je moet je wel aanmelden voor een gratis account om deze dienst te kunnen gebruiken. Eenmaal ingelogd voer je je domein in en kies je een locatie uit het dropdownmenu. Klik op de knop Start Test om de reactietijd van je website te bekijken.

Je kunt niet alleen de reactietijden controleren op 33 wereldwijde locaties, maar je kunt de resultaten ook met één klik delen met je team.

7. Website Planet

De gratis too van Website Planet heet “Site Down or Not.”

Het is eenvoudig te gebruiken. Vul je URL in en klik op de knop Check.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (7)

Je krijgt informatie over servicestatus, responstijd en responscodes.

Er is ook een hele reeks andere tools beschikbaar op deze website. Er is een “Share link” creator, afbeeldingscompressietool, QR codegenerator, en meer.

8. Downdetector

Downdetector is een tool uit het Verenigd Koninkrijk om de status van populaire websites te controleren.

Merk op dat je geen individuele sites kunt controleren. Je kunt alleen de status van de vermelde populaire websites en apps opzoeken.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (8)

Als je wilt weten of een populaire site down is, heeft Downdetector een zeer uitgebreide lijst. Je vindt er sites als AT&T, YouTube, Spotify, Twitter, Netflix, Amazon, UPS en meer.

9. Downinspector

Downinspector is een real-time webtracker voor het uitvallen van diensten.

Op de homepage staan snelle links om de status van populaire websites te controleren. Ook vind je er een snel overzicht van de meest gerapporteerde websites en hun problemen.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (9)

Om uit te zoeken of je site down is of niet, kun je de gratis uptimecheckingtool gebruiken. Voeg je URL toe aan het vakje en klik op de knop Check.

DownInspector vertelt je of je website bereikbaar is, naast een grafiek van in het verleden gemelde problemen.

10. Site24x7

Hoewel Site24x7 een betaald SaaS suite is voor het beheer van websiteprestaties, zijn er veel gratis prestatietools op de website.

Naast de uptimetool is er een blacklistcheck, servicelocatiefinder, domain expiry checker, en meer.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (10)

Als je alleen de status van een website wilt controleren, gebruik dan de gratis websitebeschikbaarheidstool. Voeg je domeinnaam toe in het URL-vak en klik op Test Now.

Je ziet de laadtijd, samen met een grafiek met de beschikbaarheidsresultaten van de website in de loop van de tijd.

11. Doj.me

Doj.me, wat staat voor “Down or Just Me,” is een website om de uptime te testen.

De gratis uptime tool vertelt je of een website op dit moment up is. Als dat zo is, dan ligt het probleem gewoon bij jou.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (11)

Voer je URL in het vakje in en klik op Check Now. Doj.me geeft je gegevens over HTTPS status en pingsucces.

12. UpTime Robot

UpTime Robot is een websitemonitoringtool die je 50 gratis “monitors” geeft – 50 automatische uptimecontroles, elk met een tussenruimte van vijf minuten. Zo kun je de uptime van een website over een periode van vier uur in de gaten houden.

Als je een site wilt blijven monitoren, moet je overstappen op een betaald pakket.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (12)

Om de gratis website-uptimemonitoringtool te gebruiken, moet je je aanmelden. Zodra je bent aangemeld, volg je deze instructies:

 • Klik op Add New Monitor
 • Kies HTTPS in het dropdownmenu voor Monitortype
 • Voeg de naam en URL van de website toe
 • Kies hoe vaak je deze wilt laten bewaken
 • Voeg een e-mailadres toe om waarschuwingen te sturen

Zo krijg je real-time updates over de uptime en kun je incidenten automatisch volgen.

13. GTMetrix

GTMetrix is een tool om de prestaties van websites te testen. Met het betaalde pakket kun je de prestaties van je website in de gaten houden, ontdekken waarom hij traag is en leren hoe je hem kunt optimaliseren.

Als je alleen de status van een site wilt weten, gebruik dan de gratis tool. Voer je URL in en klik op Test your site.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (13)

De resultatenpagina vertelt je niet alleen of de site up is, maar toont je ook het prestatiecijfer, de snelheid en de prestatieproblemen.

Uptimetests worden automatisch uitgevoerd op de Canadese server van GTMetrics. Als je hun andere zes locaties wereldwijd wilt testen, moet je je aanmelden voor een gratis account.

14. HideMy.name

HideMy.name is een VPN dienst die een hoop gratis tools biedt om ping, poort, IP adres en meer te controleren.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (14)

Om te controleren of je website up is, kun je de gratis Port Scanner tool gebruiken.

Voeg je domein toe in het vak, selecteer Found on proxy servers in het dropdownmenu, en klik op Start scanning.

De testresultaten vertellen je of de host up is en hoe snel de responstijd is.

15. Service Uptime

Service Uptime heeft bijna 8 miljoen websitecontroles gedaan.

Het is heel eenvoudig te gebruiken – stop je URL in het vakje en klik op de knop Check Your Website Now.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (15)

Je krijgt resultaten van vijf servers, vier in de VS en één in Frankrijk. Je kunt zien of je site up is, hoe snel hij laadt en hoe goed hij presteert. Er is ook een grafiek met netwerkstatistieken en een resourceoverzicht.

16. Semonto

Semonto is een SaaS tool om websites en servers te monitoren die je automatisch waarschuwt als er problemen zijn.

Hoewel het geen gratis tool biedt, is er een gratis proefversie van de betaalde software. Als je slechts één site controleert, is deze tool voldoende.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (16)

Zodra je je hebt aangemeld, klik je op de knop Add a websiteop het dashboard.

Je ziet tests voor uptimestatus, SSL-certificaatvalidatie, dode links en mixed content.

Om in te stellen hoe vaak deze tests plaatsvinden, klik je op de website die je hebt toegevoegd, en druk je op de knop Reliability Status.

Druk dan op Configure reachability testsen pas de instellingen aan naar je behoeften.

17. Dotcom-Monitor

Dotcom-Monitor is een SaaS oplossing voor het monitoren en testen van websites. Het stelt je in staat om de prestaties en uptime van een website in de tijd te controleren.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (17)

Je kunt de gratis proefversie van het betaalde product gebruiken om de status van een website te controleren door je aan te melden. Je hebt een zakelijk e-mailadres en een controleerbaar telefoonnummer nodig om toegang te krijgen tot deze tool.

Zodra je je hebt aangemeld, voeg je gewoon je domeinnaam toe en de tool toont je de status en snelheid van de website, evenals eventuele actuele problemen.

18. Freshping

Freshping is een gratis websitemonitoringtool van Freshworks, een marketing en management SaaS suite.

Je moet je aanmelden om de gratis uptimetool te kunnen gebruiken.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (18)

Als je eenmaal bent ingelogd, kun je de beschikbaarheid en responstijd van je website in real-time controleren.

Stel continue downtimemonitoring in om de downtime van je website in de loop van de tijd te volgen. Je ziet het aantal minuten dat je website down is geweest, de langste downtime duur, en het aantal incidenten dat je hebt meegemaakt.

19. Blogvault

Blogvault is een WordPress plugin voor backups, beveiliging, migraties en monitoring.

Om de status van een website te controleren, kun je je aanmelden voor een gratis proefversie van zijn geavanceerde websitemonitoringfeature.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (19)

Als je je hebt aangemeld, moet je de plugin installeren.

Je krijgt niet alleen uptimetests, maar je kunt ook profiteren van visuele regressietests, prestatiemonitoring en Slack notificatie integraties voor de duur van de trial.

20. Google PageSpeed Insights

Google PageSpeed Insights is voornamelijk een tool om de paginasnelheid te testen. Je kunt het echter ook gebruiken om je uptimestatus te controleren.

Als je vermoedt dat je website down is, ga dan naar Google PageSpeed Insights, typ je URL in het vak en klik op Analyze.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (20)

Als de resultaten van de tests rood zijn, is je website down. Groene resultaten geven aan dat je website up is.

21. StatusCake

StatusCake is een website monitoringsuite die uptime, paginasnelheid, domeinen, servers en meer bijhoudt.

Met 48 servers in 28 landen maakt StatusCake het gemakkelijk om je uptime wereldwijd te controleren.

Om deze tool te gebruiken moet je je aanmelden voor een gratis account. Bij het aanmelden wordt je gevraagd de eerste website op te geven die je wilt controleren. Zodra je bent ingelogd, zie je je website op het dashboard.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (21)

Klik op het domein om te zien of de website in de lucht is. Je krijgt informatie over statusperiodes en hoofdoorzaken van downtime.

De tool voert elke 900 seconden een statustest uit, waarmee je de uptime over een periode kunt volgen om te zien of er aanhoudende problemen zijn.

Zo controleer je of een website in een land geblokkeerd is

Soms kan het lijken alsof je DNS problemen hebt, terwijl je eigenlijk een website probeert te bereiken die in jouw land geblokkeerd is.

Sommige landen, zoals China en Iran, censureren bepaalde websites. Dit betekent dat je ze niet rechtstreeks kunt bezoeken als je in deze landen bent. Je kunt dit probleem omzeilen door een VPN te gebruiken.

Een VPN is een dienst die een privénetwerk aanbiedt om je gegevens doorheen te leiden, zodat de VPN server de gegevensbron wordt voor je online surfen. Door de gegevens te versleutelen verbergt een VPN je IP adres, zodat je Internet Service Provider (ISP) niet kan zien welke websites je bekijkt. Omdat de ISP niet kan zien wat je bekijkt, kan hij niet automatisch een verboden site blokkeren.

Als je bang bent dat je website op bepaalde locaties wordt geblokkeerd, moet je weten hoe je kunt controleren of een website per geografische locatie niet bereikbaar is. Gebruik een uptimetool die verschillende servers over de hele wereld controleert.

Host-Tracker controleert bijvoorbeeld wereldwijde servers in Afrika, Azië, Australazië, Oost-Europa, Iran, Noord-Amerika, Rusland, Zuid-Amerika en West-Europa.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (22)

Als je website op sommige plaatsen wel werkt, maar op andere niet, dan blokkeren deze landen waarschijnlijk je domein.

Je kunt ook specifieke websites met blokkades controleren, zoals:

Kun je downtime van je website voorkomen met een betrouwbare host?

Om downtime te voorkomen moet je weten wat de oorzaak is.

De belangrijkste redenen voor downtime zijn:

 • Hosting van lage kwaliteit, zodat de host veel downtime heeft
 • Beveiligingsproblemen, zoals een DDoS aanval
 • WP plugin/thema compatibiliteitsproblemen
 • Overbelasting van het verkeer

Een hoogwaardige hostingoplossing (zoals managed WordPress hosting) kan al deze problemen helpen verminderen en downtime voorkomen.

Ten eerste hebben tophosts zoals Kinsta stabiele servers, wat een betrouwbaardere uptime betekent. Bovendien onderhouden ze hun servers proactief en handelen ze downtime problemen snel en efficiënt af.

Door te kiezen voor een host met meerdere serverlocaties profiteer je van de snelheid en nog minder downtime. Kinsta heeft bijvoorbeeld 25 servers over de hele wereld, wat bijdraagt aan de stabiliteit van elke website die er wordt gehost.

Wat de beveiliging betreft: een inbraak of hack kan leiden tot een lange periode waarin je website offline is. Een solide hostingprovider heeft waterdichte beveiligingsmaatregelen om je tegen deze aanvallen te beschermen.

Kinsta wordt bijvoorbeeld niet alleen ondersteund door CloudFlare, maar heeft ook DDoS bescherming en SSL beveiliging.

Als je compatibiliteitsproblemen hebt, zou je host je moeten kunnen helpen deze problemen op te lossen. Voor degenen die Kinsta gebruiken is er een gratis APM tool om je te helpen problematische plugins en prestatieproblemen op te sporen.

Ten slotte zal een tiptop hostingprovider je technische ondersteuning bieden waar en wanneer je die nodig hebt. Voor Kinsta klanten bieden we 24/7 live ondersteuning, documentatie en een volledige bibliotheek met zelfhulpbronnen.

Samenvatting

Als je vermoedt dat je website down is, moet je dat controleren met een van de voorgestelde tools.

Probeer je downtime bij te houden om na te gaan of je een terugkerend probleem hebt, want dit kan je online aanwezigheid en SEO rankings beïnvloeden.

Als je merkt dat je regelmatig downtime ervaart, is het misschien tijd om over te stappen op een betrouwbaardere hostingoplossing. Kijk voor toonaangevende WordPress, Applicatie of Database Hosting bij Kinsta.

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (23)

Jeremy Holcombe Kinsta

Content & Marketing Editor at Kinsta, WordPress Web Developer, and Content Writer. Outside of all things WordPress, I enjoy the beach, golf, and movies. I also have tall people problems ;).

Zo controleer je of een website down is: 21 tools om je te helpen (2024)

FAQs

How to check why the website is down? ›

To help you out, here are four ways to check if a website is down.
 1. Checking with Website Planet. Website Planet is a helpful online website checker tool. ...
 2. Checking with Host Tracker. Host Tracker gives more information compared to Website Planet. ...
 3. Checking with Site24x7. ...
 4. Checking with HideMy.name Proxy Server.
Mar 1, 2024

How to check if a server is down? ›

All you have to do is carry out a ping test. When you ping an IP address, you send a 'signal' to it. If the IP address responds, you know it's up and running. You should get multiple responses quickly, with a time next to each.

How do I access the down website? ›

Option One: Google Cache

Google and other search engines download and keep copies of the web pages they index. if a web page is down, you can easily view the most recent copy cached by Google. If you're trying to access a web page from Google search, it's easy to access the cached copy.

What is it called when a website is down? ›

When a website or web service is not available online or doesn't function well enough for end users to complete a task, the site is considered to be experiencing downtime.

What to do when your website is down? ›

Quick Step by Step Guide to Troubleshoot a Website that is Down
 1. Check the internet. Sometimes the issue isn't your website, but your internet connection.
 2. Check your email. ...
 3. Check your web host. ...
 4. Check your registrar. ...
 5. Check your DNS. ...
 6. Check your CMS. ...
 7. Call your web host. ...
 8. Call your developer.

Why is this website not working? ›

Server problems, DNS issues, security attacks, code errors, expired domains, traffic spikes, third-party service disruptions, or resource limitations can all cause website downtime.

What does it mean when a website server is down? ›

A server can go down for many reasons. Maybe a physical machine loses power, or perhaps the operating system or network card experiences an issue — many variables can cause a failure. If you're an IT professional that needs to look after many servers and websites, you have a lot to keep track of.

How to fix a down server? ›

Experts who add quality contributions will have a chance to be featured.
 1. 1 Check the network. The first thing to do when your server is down is to check if the network is working properly. ...
 2. 2 Check the hardware. ...
 3. 3 Check the software. ...
 4. 4 Check the services. ...
 5. 5 Check the logs. ...
 6. 6 Check the backups. ...
 7. 7 Here's what else to consider.
Nov 8, 2023

How do you check if a website is down from multiple locations? ›

When you enter a URL, 'is it down' tool performs a status check from five global locations and instantly shows you the website's availability with its response time from each of the five locations. Enter your URL and ask 'is it down'. Also, get instant alerts whenever your favorite website goes down next time.

Why am I being blocked from a website? ›

Websites get blocked when they detect an IP address that isn't supposed to access the restricted content. Your IP address identifies your device on the internet and reveals your physical location. That's what lets websites find your IP and block (or allow) your device.

How do websites get taken down? ›

A website can be taken down for for copyright violation. The OSP/ISP that is hosting the website can take a website down if the site does not remove or "take down" the infringing content identified in a DMCA Takedown notice. A DMCA Takedown notice is the preferred method for this process.

How long can a website be down? ›

Matt Cutts, head of Google's Webspam team, says in a video posted yesterday that a day or so of website downtime is nothing to worry about. “If it was just for a day, you should be in pretty good shape,” Cutts says.

Why are so many websites down? ›

Perhaps the most common reason for website downtime is server connection failure. Servers go down for many reasons, including regular maintenance or resets, repairs, and upgrades.

Why did my website go down? ›

There are several reasons a website can crash, including broken code, malicious attacks and hosting errors. Another big reason websites can go down is massive traffic. Every website can crash, but knowing what caused the crash can help you fix it quickly.

Why is a website down just for me? ›

The DNS server your device is using might have flagged the website as malicious or might have bad entries that deny you access to the site even though it's completely safe. There are several free DNS servers you can pick from to see if DNS is the reason the site is down for just you.

Why did my website get taken down? ›

Google may temporarily or permanently remove sites from its index and search results if it believes it is obligated to do so by law, if the sites do not meet Google's quality guidelines, or for other reasons, such as if the sites detract from users' ability to locate relevant information.

How do I find a problem with a website? ›

Let's dive into the most common website issues you may encounter, how they impact users, and ways to effectively fix them:
 1. High exit rates. ...
 2. Low search ranking. ...
 3. Poor web design. ...
 4. Security breaches. ...
 5. Broken pages and redirects. ...
 6. Slow loading time. ...
 7. Lack of contact information. ...
 8. Mobile incompatibility.
Feb 15, 2023

Why is my website dropping? ›

The most common cause of a sudden drop in website traffic is a recent search algorithm update. Penalties, redirects, incorrect robots. txt rules and ranking losses are all other legitimate reasons why you may see a drop in website traffic.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Frankie Dare

Last Updated:

Views: 6288

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Frankie Dare

Birthday: 2000-01-27

Address: Suite 313 45115 Caridad Freeway, Port Barabaraville, MS 66713

Phone: +3769542039359

Job: Sales Manager

Hobby: Baton twirling, Stand-up comedy, Leather crafting, Rugby, tabletop games, Jigsaw puzzles, Air sports

Introduction: My name is Frankie Dare, I am a funny, beautiful, proud, fair, pleasant, cheerful, enthusiastic person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.